luni, 23 aprilie 2012

Misterul materiei negre se adânceşte

Misterul materiei negre se adânceşte Galerie foto (1)
Dacă materia neagră chiar există, atunci ea nu se află în vecinătatea noastră, susţin oamenii de ştiinţă.
Conform teoriilor acceptate pe scară largă, mai bine de 80% din masa universului este alcătuită din materie neagră, care poate fi detectată doar indirect , prin forţa gravitaţională pe care o exercită.
Cu toate acestea, un nou studiu realizat de o echipă de astronomi din Chile a constat că aceste teorii nu se potrivesc cu realitatea. Astronomii de la European Southern Observatory (ESO) au calculat masa materiei din apropierea Soarelui, aşteptându-se să descopere materia neagră, însă rezultatele i-au uimit, căci nu au găsit urme ale materiei negre.
"Masa pe care noi am calculat-o se potriveşte foarte bine cu ceea ce vedem - stele, praf, gaz - în apropierea Soarelui, ceea ce înseamnă că materia neagră nu se află acolo", a declarat liderul echipei, Christian Moni Bidin de la Universitatea Concepcion. "Prin urmare, dacă materia neagră nu este prezentă acolo unde ne aşteptam, înseamnă că trebuie găsită o nouă soluţie pentru descoperirea ei. Misterul materiei negre a devenit... şi mai misterios", a încheiat acesta.
Sursa: AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu