marți, 8 noiembrie 2011

Hipertensivii nu descifrează corect emoţiile altora / Stanescu Mihaela

Hipertensivii nu descifrează corect emoţiile altora Galerie foto (1)
Cercetătorii de la Universitatea Clemson, SUA, au descoperit un fenomen neaşteptat asociat cu tensiunea arterială mărită: persoanele care suferă de hipertensiune au o capacitate redusă de a recunoaşte la ceilalţi emoţii precum furia, teama sau bucuria.
Astfel, citind un mesaj scris ori privind expresia facială a cuiva şi ascultându-i vorbale, e posibil ca persoana hipertensivă să nu-şi dea seama când e vorba despre ironie sau despre o mânie simulată, în glumă, şi să o interpreteze ca fiind vorba despre o insultă; sau să ia drept umor o supărare reală a cuiva din anturajul său.
Această "amorţire emoţională" le poate face pe respectivele persoane să răspundă în mod necorespunzător la emoţiile exprimate de cei din jur, ceea ce creează probleme de comunicare, dificultăţi în viaţa profesională şi în familie şi stres psihosocial.
Se crede că acest fenomen poate fi un factor de risc în bolile cardiovasculare şi, de asemenea, că poate fi implicat în apariţia unor tulburări legate de controlul emoţiilor, precum depresia ori tulburarea bipolară.
Sursa: Top News

Un comentariu:

  1. Am mai incercat si nu am reusit. Ia ce crezi ca este interesant pt. cititorii tai si publica. Sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere