joi, 7 iulie 2011

Acidul folic scade riscul de cancer colorectal

De Cecilia Stroe / 6 iulie 2011 12:16 /
broccoli
broccoli
  • broccoli
Un nou studiu confirmă beneficiile consumului de acid folic, semnalate în ultima vreme de mai multe echipe de cercetători.
Nivelurile ridicate de acid folic sau vitamina B9, care se găsește natural în legumele verzi, reduc riscul de cancer colorectal, potrivit unui articol apărut recent în revista Gastroenterology, editată de  American Gastroenterological Association (AGA) Institute. „Am descoperit că toate formele de folat și toate sursele alimentare ale acestei vitamine sunt asociate unui risc mai redus al dezvoltării unui carcinom colorectal”, a precizat Victoria Stevens, membru al  American Cancer Society și prim autor al studiului.
Grupul de cercetători a analizat legătura dintre aportul de folat și cancerul de colon pe un eșantion alcătuit din 99.523 subiecți, înrolați în Cancer Prevention Study II Nutrition Cohort; dintre aceștia, 1.023 au fost diagnosticați cu cancer între 1999 și 2007.
Rezultatele acestui studiu se adaugă altor dovezi științifice care au semnalat în ultima vreme o reducere a incidenței cancerului de colon indusă de consumul de acid folic. O diferență importantă este că în vreme ce studiile precedente au evaluat separat acidul folic natural de cel furnizat prin suplimente alimentare, în cadrul acestuia din urmă s-a evaluat doar forma chimică.

Sursa: Le Scienze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu