joi, 7 iulie 2011

07 iulie 2011 Trimite unui prieten Trimite prin YM Printează Trimite pe facebook Trimite pe twitter A fost descoperit scheletul celui mai mare marsupial care a trăit vreodată

A fost descoperit scheletul celui mai mare marsupial care a trăit vreodată
Oamenii de ştiinţă din Australia au descoperit scheletul unui urs marsupial gigant care a trăit în urmă cu două milioane de ani.
Marsupialul erbivor avea, probabil, dimensiunile unei maşini 4x4 şi cântărea circa trei tone, susţin experţii.
Osemintele au fost descoperite pe teritoriul unei ferme din nord-estul statului Qeensland din Australia. Aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri preistorice din Australia, deoarece scheletul este complet. Este primul schelet de Diprotodon optatum găsit în această stare.
Ursul marsupial trăia pe tot teritorul Australiei la vremea apariţiei primilor oameni pe acest continent, adică acum aproximativ 50.000 de ani.
Mike Archer, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din New South Wales, consideră că această descoperire are o importanţă deosebită.
"Am găsit cel mai mare marsupial cunoscut omului. Era o specie de animal uriaş cu marsupiu. Dacă încercaţi să vă imaginaţi cum arăta, probabil că aţi vizualiza un urs marsupial uriaş alimentat cu steroizi", a declarat Mike Archer.
Rămăşiţele au fost găsite pe teritoriul fermei de animale Floraville din nordul Queensland-ului, o zonă care a atras mulţi cercetători şi căutători de fosile de-a lungul anilor. Se crede că aici ar putea exista un imens cimitir al vieţuitoarelor uriaşe care populau cândva continentul australian.
Fiecare nouă descoperire scoate la iveală noi indicii cu privire la cum şi de ce au dispărut aceste animale, printre posibilele cauze numărându-se vânătoarea excesivă de către om şi schimbările climatice.
Scheletul va fi mutat în Situl Fosilifer Riversleigh din Queensland, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acest sit arheologic găzduieşte o serie de comori preistorice, printre care şi rămăşiţele unei specii de crocodil arboricol, ale unui şobolan-cangur carnivor şi ale unui leu marsupial.
Sursa: BBC News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu