joi, 28 aprilie 2011

Ochelarii electronici vor înlocui lentilele bifocale. Iată cum funcţionează! (VIDEO)

Ochelarii electronici vor înlocui lentilele bifocale. Iată cum funcţionează! (VIDEO)
PixelOptics, prima firmă producătoare de lentile compozite (alcătuite din doua tipuri diferite de materiale), intenţionează să lanseze o nouă linie de ochelari high-tech care comută între vederea de aproape şi cea la distanţă, cu o apăsare de buton sau chiar printr-o simplă înclinare a capului.
În curând, americanii care au nevoie de lentile bifocale sau progresive ar putea primi o noua viziune asupra vieţii. În luna iunie a acestui an, PixelOptix din oraşul Roamoke, Virginia, plănuieşte să introducă o linie de ochelari de vedere electronici, numiţi emPower, care permit purtătorilor să treacă de la dioptriile pentru citit la cele pentru vedere la distanţă.
Tehnologia folosită în cazul acestor ochelari este asemănătoare cu cea iPodului. Lentilele sunt dotate cu un strat subţire de cristale lichide amplasat între două pelicule de material plastic. Zappate de un şoc electric, cristalele schimbă alinierea schimbând modul în care se reflectă lumina.
Pentru a activa această schimbare, este nevoie doar de o înclinare a capului sau de apăsarea unui buton.
Funcţia de comutare va funcţiona timp de două - trei zile odată, iar timpul de încarcare al bateriei va fi de aproximativ 6-8 ore.
Ochelarii emPower au fost creaţi pentru a-i înlocui pe cei bifocali, care au unele aspecte negative. Porţiunea pentru citit din lentila bifocală poate înceţoşa obiectele aflate la distanţă mai mare de o lungime de braţ, deformînd astfel imaginea. În 2010, s-au vândut în SUA mai mult de 20 de milioane de perechi de ochelri cu lentile progresive şi aproape 16 milioane de ochelari bifocali.
Acest nou model de ochelari, la care se lucreaza de mai bine de 12 ani şi care a inclus 175 de brevete, va fi disponibil publicului larg din această vară.
Costul unei astfel de perechi va fi destul de ridicat, undeva între 1.000 şi 1.250 de dolari. Preţul va include ramele, lentilele şi tratamentul acestora, dar şi încărcătorul.

Sursa: The Week si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu