duminică, 17 aprilie 2011

Mierea de manuka, mai tare decât cele mai puternice antibiotice!

Mierea de manuka, mai tare decât cele mai puternice antibiotice!
Mierea de manuka ar putea fi folosită în combaterea infecţiilor greu de tratat, care sunt rezistente la antibiotice. Experimentele efectuate în laborator au demonstrat că bacteriile găsite în răni sau aflate pe diferite suprafeţe ale spitalului pot fi eliminate cu ajutorul mierii.
Profesorul Rose Cooper de la Universitatea Cardiff din Wales a descoperit eficienţa acestui tip de miere produsă de albinele care folosesc copacii manuka, ce se găsesc doar în Noua Zeelandă.
O versiune specială a acestei mieri, filtrată şi fără impurităţi, este folosită deja în întreagă lume la fabricarea produsele moderne de îngrijire a rănilor. Calităţile antiseptice ale acestei mieri sunt cunoscute de localnici de sute de ani.
Cercetătorii au vrut să înţeleagă mai bine proprietăţile mierii de a lupta împotriva bacteriilor şi de a vedea dacă acestea ar putea ajuta la combaterea unor infecţii ce nu răspund la antibiotice, întâlnite adeseori în spitale.
Testele făcute de profesorul Cooper pe două tipuri de bacterii - streptococi şi preudomonas - a arătat că mierea de Manuka pot opri ataşarea bacteriilor la ţesutul uman, care este un pas important în iniţierea de infecţii acute. De asemenea, oprirea ataşamentului blochează formarea biofilmelor, care protejează bacteriile de antibiotice şi conduc la agravarea infecţiilor.
Lucrarea recentă a demonstrat că mierea poate face ca MRSA (infecţia cu Stafilococus aureus) să fie mai sensibilă la antibiotice, cum ar fi oxacilina. Profesorul Cooper a declarat că "acest lucru indică faptul că antibioticele existente pot fi mai eficiente împotriva infecţiilor rezistente atunci când sunt utilizate în combinaţie cu mierea de Manuka".
De asemenea, doctorul Rose Cooper a avertizat oamenii să nu încerce acest tratament la domiciliu cu miere cumpărată din comerţ: "Nu recomandăm mierea găsită în magazine. Noi folosim mierea creată special pentru medicină, ce nu poate fi găsită în comerţ".
Sursa: BBC News si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu