Cercetătorii chinezi au modificat genetic peste 200 de vaci pentru ca laptele produs de ele să fie similar cu cel produs de către femei.
Aceştia au realizat cu succes experimentul, vacile reuşind să producă lapte ce are proprietăţi asemănătoare cu cele ale laptelui uman. Laptele produs are un gust mult mai pronunţat decât cel obişnuit de vacă sau capră. În următorii zece ani, oamenii vor putea să aleagă acest lapte din rafturile magazinelor.
Este cunoscut faptul că laptele de mamă băut de către copii la vârste mici îi ajută pe aceştia să îşi îmbunătăţească sistemul imunitar şi sistemul nervos central. Rămâne de văzut însă dacă oamenii vor fi dispuşi să obţină aceşti nutrienţi unici şi din «laptele de mamă» provenit din vaci modificate genetic.
Cercetătorul chinez Li Ning a explicat că "în China antică, doar împăratul şi împărăteasa puteau bea, de-a lungul întregii vieţi, lapte uman. Era considerată opulenţa maximă". El a adăugat: "de ce să nu oferim această oportunitate şi oamenilor de rând?".
Sursa: FastCompany si descopera
Este cunoscut faptul că laptele de mamă băut de către copii la vârste mici îi ajută pe aceştia să îşi îmbunătăţească sistemul imunitar şi sistemul nervos central. Rămâne de văzut însă dacă oamenii vor fi dispuşi să obţină aceşti nutrienţi unici şi din «laptele de mamă» provenit din vaci modificate genetic.
Cercetătorul chinez Li Ning a explicat că "în China antică, doar împăratul şi împărăteasa puteau bea, de-a lungul întregii vieţi, lapte uman. Era considerată opulenţa maximă". El a adăugat: "de ce să nu oferim această oportunitate şi oamenilor de rând?".
Sursa: FastCompany si descopera
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu