luni, 28 februarie 2011

Vânătorii de mituri: Ora de Ştiinţă

Vânătorii de mituri: Ora de Ştiinţă
Începând cu 21 martie 2011, de la ora 13.00, şi până pe 30 aprilie, în cadrul emisiunii „Vânătorii de mituri”, va fi inclus un proiect special numit „Ora de Ştiinţă”. Proiectul constă într-o serie de filmuleţe gândite special pentru copii şi în care Kari Byron, prezentatoarea din „Vânătorii de mituri”, expune diverse teste şi demonstraţii ce arată că ştiinţa poate fi distractivă.
Filmele, cu durata de câteva minute, vor fi difuzate în locul pauzelor publicitare din cadrul episoadelor serialului Vânătorii de mituri. Kari le oferă copiilor noi surse de inspiraţie şi încearcă să le stârnească entuziasmul faţă de minunile ştiinţei, demonstrând că aceasta face parte din viaţa noastră de zi cu zi.
"Devenind prezentatoarea programului Ora de Ştiinţă, am şansa de a demonstra că nu trebuie să fii un om de ştiinţă ca să fii pasionat de ştiinţă," a declarat Kari. "Tot ce ştiu să fac şi tot ce mă pasionează se combină în acest program plin de energie şi informaţie, care sper că îi va încuraja pe oameni să devină curioşi şi să se lase entuziasmaţi de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică."
Niciun subiect nu va rămâne neelucidat, căci Kari explorează matematica, ştiinţa, tehnologia, ingineria, istoria naturală şi spaţiul cosmic prin experimente directe, scurt-metraje, întrebări trimise de telespectatori şi răspunsurile lor. Acest bloc de programe, dinamice şi interesante, va fi alcătuit dintr-o oră împărţită în trei segmente, fiecare abordând un anume subiect, o anumită temă sau întrebare.


Cunoscută pentru rolul ei de co-prezentator în cadrul programului Discovery Channel Vânătorii de mituri, Kari Byron este o exploratoare înnăscută, pasionată de ideea de a meşteri tot felul de lucruri.
La vârsta de 5 ani, făcea deja experimente pe sora ei şi îşi folosea păpuşile pe post de manechine pentru testarea rezistenţei la coliziuni. (Din fericire, părinţii ei au reuşit să o prindă de fiecare dată înainte ca sora ei mai mică să facă o călătorie pe toboganul pe care ajungeau rufele la spălătorie sau să devină cobaiul unui experiment de tipul "ocolul complet al lumii" pe leagănele din parc.)
Kari şi-a început cariera ca sculptoriţă şi pictoriţă înainte de a-şi găsi postul mult-visat, ca "Vânător de mituri". Ca prezentatoare a programului Ora de Ştiinţă, Kari vine cu o perspectivă unică asupra emisiunii, fiind artistă, "tocilară" în materie de ştiinţe exacte şi mamă care lucrează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu