luni, 24 ianuarie 2011

Acesta este cel mai batran par din Marea Britanie

Acesta este cel mai batran par din Marea Britanie
Constructorii unei cai ferate de mare viteza din Marea Britanie au dat peste un copac batran care bloca traseul viitoarei rute feroviare. Dupa ce, initial, au vrut sa-l taie, cativa ingineri bine inspirati au avut ideea de a chema o echipa de biologi pentru a investiga copacul-problema. Astfel s-a descoperit un par care s-a dovedit a fi cel mai batran pom fructifer din regat.
Masuratorile parului care blocheza ruta feroviara HS2, din comitatul Warwickshire, au scos la iveala faptul ca varsta copacului este de 200-250 de ani, ceea ce il propulseaza automat spre titlul de cel mai batran par salbatic din Marea Britanie.
Crescut pe un teren particular care cuprinde o padure din apropierea orasului Cubbington, parul salbatic a fost admirat de generatii intregi de britanici care isi plimbau cainii in preajma sa.
In prezent, importanta copacului a fost confirmata de catre Tree Register, forul care se ocupa, printre altele, de protejarea celor mai importanti copaci din Regatul Unit.
Parul are dimensiuni impresionante: circumferinta sa, masurata la inaltimea de 50 cm deasupra solului, este de 3,78 metri.


Sursa : BBCNews si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu