vineri, 22 noiembrie 2013

Noi dovezi arată că America a fost descoperită de africani, acum 30.000 de ani



1 / 1 imagini


Leneșii uriași din specia Lestodon erau vânați și consumați de o misterioasă populație umană care ajunsese în Uruguay acum circa 30.000 de ani, se arată într-un studiu publicat în Proceedings of the Royal Society B. Este o descoperire cu atât mai bizară cu cât teoriile convenționale susțineau că primii oameni au atins America de Nord, via Siberia, acum circa 16.000 – 30.000 de ani, ulterior aceștia ajungând în America de Sud.
Noua descoperire, efectuată de o echipă de paleontologi uruguayeni, alături de dovezi recente din Brazilia, susține ipoteza conform căreia oamenii au ajuns în America de Sud navigând din Africa, cu mult înainte ca semenii lor din Asia să ajungă în America de Nord. Mai mult, primii locuitori ai Americii de Sud nu se sfiau să vâneze și să consume marile mamifere din megafauna americană.
Au dovedit-o resturile fosile aparținând unor leneși uriași, circa 27 de animale, identificate în situl arheologic Arroyo del Vizcaino din Uruguay. Oasele prezintă urme de tăieturi tipice uneltelor de piatră realizate de Homo sapiens, una dintre aceste unelte, un răzuitor, fiind descoperită printre fosilele animalelor ucise.
„Nu există dovezi că fosilele ar fi fost aduse în același loc de o inundație sau alt fenomen natural. În plus, toate oasele aparțin unor adulți uriași, fapt ce confirmă faptul că au fost aduse acolo de un grup de oameni. Un cataclism natural ar fi depus resturile unor indivizi cu vârste diferite”, afirmă Richard Fariña, liderul echipei de cercetători.
Luna trecută, o altă echipă de paleontologi a prezentat o serie de artefacte și de picturi rupestre descoperite în situl Serra da Capivara din Brazilia, vârsta celor mai vechi dintre ele fiind de aproximativ 30.000 de ani.
„Adunând dovezile, noua ipoteză ce se conturează sugerează faptul că oamenii au navigat din Africa spre America de Sud acum cel puțin 30.000 de ani. În urmă cu 30.000 de ani, Africa a fost afectată de o secetă puternică, multe regiuni fiind transformate în deșerturi. Oamenii au încercat să caute hrana în apele oceanului. Atât curenții oceanici, cât și vântul care bate dinspre Continentul Negru spre Brazilia, ar fi putut împinge unele ambarcațiuni până în America de Sud. Este interesant că băștinașii din Piaui, Brazilia, au avut strămoși cu pielea închisă la culoare, cu păr negru, însă neted, nu cârlionțat ca al nativilor africani de azi”, afirmă Niéde Guidon, unul dintre cercetătorii care au prezentat descoperirile din Brazilia.
Descoperirile recente din Uruguay vor fi expuse într-un muzeu dedicat acestei colecții surprinzătoare, turiștii putând să le viziteze cât de curând,a u anunțat autoritățile uruguayene.
http://stiintasitehnica.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu