marți, 19 martie 2013

Renunţă la fumat! Chiar dacă te îngraşi, inima ta îţi va mulţumi

13.03.2013 |
0 Comentarii
Renunţarea la fumat reduce drastic riscul apariţiei bolilor de inimă, chiar şi atunci când persoanele care se lasă de fumat încep să se îngraşe.

Nu este un secret că oamenii care se străduiesc să pună capăt acestui obicei au tendinţa de a lua câteva kilograme în plus. Totuşi, de multe ori aceste kilograme în plus pot fi asociate cu riscul de dezvoltare a bolilor cardiace. 
O nouă cercetare a scos la iveală faptul că în medie, un om care renunţă la fumat se poate îngrăşa între 2 şi 5 kilograme de la o vizită medicală la alta, comparativ cu restul oamenilor a căror greutate variază doar cu un kilogram în acest interval. Cu toate acestea, kilogramele acumulate în plus de cei care renunţă la fumat nu a redus efectele benefice ale renunţării la fumat, mai ales în rândul celor care nu aveau diabet. 
„Dintre subiecţii care nu aveau diabet, cei care au renunţat la fumat şi-au redus şansele de a suferi de atac cerebral, atac de cord sau deces din caza bolilor cardiovasculare, cu 50%. În plus, luarea în greutate nu a diminuat aceste beneficii”, a explicat autorul studiului,James Meigs. 
În studiu au fost utilizate informaţii de la mii de pacienţi care, în ultimele 4 decenii, au făcut constant vizite medicale din 6 în 6 ani. 
Sursa: AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu