vineri, 8 martie 2013

Pit-BUL: tehnologia care permite Poliţiei să imobilizeze orice automobil ce nu intenţionează să oprească (VIDEO)


08.03.2013 |
2 Comentarii


Ofiţerii de poliţie au la dispoziţie un nou instrument ce le permite să imobilizeze foarte rapid automobilele
Tehnologia poartă numele de Pit-BUL (o prescurtare a numelui întreg, Pit-Ballistic Undercarriage Lanyard), fiind conceput de compania americană Pacific Scientific Energetic Materials. Reprezentanţii companiei afirmă că tehnologia poate fi folosită pentru a opri orice tip de automobil, fie că este vorba despre o maşină compactă sau de un SUV de mari dimensiuni.
 
Sistemul este compus din două elemente: un rând de săgeţi metalice care penetrează pneurile din faţă ale automobilului şi un sistem de plase care imobilizează roţile şi osia.
 
„Dacă un şofer trece printr-un punct de control fără a se opri, agentul poate apăsa un buton, iar pneurile automobilului sunt sparte şi imobilizate în plasă în câteva milisecunde”, a explicat Mark Kaczmarek, program manager în cadrul Department of Homeland Security, agenţie guvernamentală americană care a finanţat conceperea acestei tehnologii.
„Nu mai este nevoie să urmărim în viteză infractorul, astfel că nu mai punem nicio viaţă în pericol”, a concluzionat Kaczmarek.
Iată cum funcţionează tehnologia Pit-BUL:
Iată specificaţiile Pit-BUL:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu