duminică, 3 martie 2013

Masacrul din adâncuri: 100 de milioane de rechini sunt ucişi anual

03.03.2013 |
0 Comentarii
 De parcă nu ar fi fost de ajuns faptul că se reproduc rar şi că adesea sunt prinşi în plasele de pescuit, acum rechinii sunt şi vânaţi intens pentru înotătoare şi carne. Recent, cercetătorii au creat prima estimare globală a acestui carnaj.

Combinând informaţii oferite de organizaţii de pescuit şi din literatură de specialitate, oamenii de ştiinţă au concluzionat că, în 2010, 97 de milioane de rechini au fost ucişi. Mai mult, specialiştii estimează că anual sunt vânaţi între 63 de milioane şi 273 de milioane de rechini. 
Deşi în unele regiuni, printre care se numără şi statale din Uniunea Europeană, este interzisă comercializare părţilor componente din rechini, înotătoarele şi carnea acestor animale este la mare căutare în toată lumea. 
Statisticile subliniază că în prezent, numărul victimelor îl depăşesc cu mult pe cel al naşterilor de rechini, fenomen care pune în pericol exigenţa speciilor. 
Singura soluţie pentru salvarea rechinilor ar fi ca 5 dintre cele mai importante specii să fie monitorizare şi protejate conform CITES (Convenţia privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice).
„Noi suntem prădătorii acum. oamenii au pornit un atac neobosit asupra rechinilor al căror număr scade din ce în ce mai mult”, a declarat Elizabeth Wilson. 
Sursa: The Guardian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu