marți, 5 martie 2013

Imagini uimitoare: cum arată Venus văzută „de pe” Saturn (FOTO)

05.03.2013 |
0 Comentarii
Toată lumea poate observa strălucirea lui Venus noaptea, dar acum avem ocazia să o observăm cum luminează cerul de deasupra lui Saturn. Imagine au fost surprinse de curând de Cassini, sonda spaţială robotizată lansată de NASA; ESA şi ASI pentru a studia planeta Saturn şi sateliţii ei naturali.

Alături de Mercur, Pământ şi Marte, Venus este una dintre planetele solide din sistemul nostru solar, care orbitează relativ aproape de Soare. Deşi Venus are o atmosferă compusă din dioxid de carbon a cărei temperatură ajunge la 500 de grade Celsius şi o presiune de 100 de ori mai mare ca a Pământului, ea este considerată geamăna planetei nostre, din cauza dimensiunilor similare. De asemenea, ceea ce o face pe Venus să fie cu adevărat specială sunt norii de acid sulfuric care o fac să fie strălucitoare. 
În medie, distanţa dintre Venus şi Saturn este de 1.321.200.000 km, dar asta nu înseamnă că strălucirea lui venus nu ar putea fi vizibilă de pe Saturn. 
În una dintre cele două imagini, Venus străluceşte atât de mult încât se poate distinge chiar şi atunci când este privită prin inelele lui Saturn. Această imagine a fost surprinsă în data de 4 ianuarie 2013. 
Click pe imagine pentru a o vedea într-o dimensiune mai mare
Imagini uimitoare: cum arată Venus văzută „de pe” Saturn
Cea de-a doua imagine, realizată în ziua de 10 noiembrie 2012 o surprinde pe Venus în partea de superioară a imaginii, deasupra inelului G al lui Saturn. În colţul din dreapta al imaginii îşi face apariţia şi inelul E al lui Saturn, având o „înfăţişare” albastră ce se datorează compoziţiei sale.
 

Click pe imagine pentru a o vedea într-o dimensiune mai mare
Imagini uimitoare: cum arată Venus văzută „de pe” Saturn
Sursa: Ciclops

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu