joi, 21 martie 2013

Gelul cu acţiune uimitoare: poate opri imediat sângerarea, grăbind procesul de vindecare (VIDEO)


21.03.2013 |
1 Comentarii



Veti-Gel este o substanţă uimitoare cu acţiune imediată care atunci când este aplicată pe rană nu numai că opreşte instant sângerarea dar grăbeşte şi procesul de vindecare.


Invenţia îi aparţine lui Joe Landolina, un student în anul al treilea la Universităţii din New york, iar acţiunea sa este atât de rapidă şi eficientă încât chiar şi sângerarea rănilor majore de la nivelul organelor interne sau arterelor se opreşte imediat. 
„Îi spune imediat corpului «OK, opreşte sângerarea» şi în acelaşi timp iniţiază procesul de vindecare”, a explicat Lindolina. 
Veti-Gel (cunoscut şi sub numele de Medi-Gel) este o formă sintetică a matricei extracelulare, substanţele care formează un fel de schelă care ajută la menţinerea celulelor unite şi care declanşează procesul de coagulare în cazul în care apar rănile. 
Pentru că plantele produc un material similar cu matricea extracelulară, Landolina a folosit plante modificate genetic pentru a crea Veti-Gel. Invenţia poate fi păstrată în tuburi la orice temperatură de la 1 grad celsius, până la 32 de grade Celsius. 
De asemenea, gelul poate fi utilizat şi pentru vindecarea arsurilor. Landolina a explicat cum unul dintre cunoscuţii săi a suferit arsuri de gradul doi pe corp şi cum după doar o zi de la aplicarea gelului „s-a vindecat”. 
Veti-Gel poate acţiona în trei moduri, în funcţie de partea rănii cu care intră în contact. El poate stimula crearea de substanţe coagulante, poate activa celulele trombocite pentru a închide rana şi crează presiune asupra ranei astfel încât să nu mai fim nevoiţi să punem noi presiune. 
În filmarea de mai jos se poate observa modul incredibil de acţionare al gelului asupra unui cotlet de porc. Imediat după incizie sângele începe să inunde suprafaţa pe care este aşezată carnea, dar odată injectat Veti-Gel sângerarea se opreşte instant. 
Sursa: MNN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu