marți, 12 martie 2013

Cum e să cazi 30 de metri de pe o stâncă? (VIDEO)

12.03.2013 |
1 Comentarii
Alpinistul britanic, Mark Roberts, în vârstă de 47 de ani, a căzut 30 de metri de pe o stâncă de gheaţă în Wales. Din fericire, în urma incidentului, Roberts s-a ales doar cu o gleznă ruptă şi un video pe care îl putem vedea mai jos.

Când o bucată de gheaţă a căzut spre Roberts, acesta s-a dezechilibrat iar colţarii nu le-au mai putut ajuta să se menţină în poziţia iniţială. Totuşi, alpinistul purta o cască, lucru care probabil că i-a salvat şi viaţa. 
  În filmarea realizată de camera instalată pe casca alpinistului se poate observa cum acesta a folosit pioletul pentru a încetini alunecarea. Din fericire pentru Roberts, în apropiere se afla o echipă de salvamontişti care l-a transportat la spital. Înafară de glezna ruptă, alpinistul s-a mai şi cu o serie de vânătăi. 
„Se mai întâmplă şi accidente, dar Mark era bine echipat, purta o casă şi acest lucru i-a salvat viaţa”, a explicat salvamontistul Elfyn Jones. 
Poate părea o ironie dar. viaţa de zi cu zi, Roberts este angajat ca safety consultant. 
„Uneori pare de râs, dar serios, chiar şi cu o experienţă în evaluarea riscului şi luarea deciziilor, uneori nu poţi evita astfel de situaţii. Când lucrurile se dezlănţuie atât de repede încerci să nu te panichezi şi speri ca norocul să fie de partea ta”, a declarat alpinistul. 
 

Sorry

The creator of this video has not given you permission to embed it on this domain. This is a Vimeo Plus feature.
Sursa: Descovery

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu