vineri, 8 martie 2013

Cimpanzei „de laborator” pensionaţi: momentul emoţionant în care animalele sunt eliberate în sălbăticie (VIDEO)

08.03.2013 |
2 Comentarii
Peste 100 de cimpanzei „de laborator” vor începe o viaţă nouă în sălbăticie, după ce vor fi eliberaţi de o organizaţie non-profit. Deocamdată, un număr restrâns de animale s-a bucurat de libertate, urmând ca restul să fie eliberate în viitoarele 12-15 luni.

În filmarea de mai jos puteţi urmări câteva momente în care o parte dintre cimpanzeii care şi-au petrecut aproape toată viaţa în cuşti de laborator învaţă se se bucure de liberate. 
Unele dintre exemplare au aproape 50 de ani şi revăd lumea din exteriorul laboratoarelor după zeci de ani. Pentru altele mai tinere, însă, totul este nou şi necunoscut. 
SUA este una dintre cele două naţiuni din lume care încă mai folosesc cimpanzei în scopul cercetării biomedicale. Ţinute în cuşti de laborator, aceste animale nu au niciodată şansa se a vedea lumea din exterior, cu atât mai puţin de a o atinge cu propriile mâini. Dar acest lucru se schimbă încet, încet. Recent, un grup mic de cimpanzei „de laborator” au fost aduşi la Chimp Haven sanctuary din Keithville, LA.
Cei de la The Humane Society (o organizaţie care are ca scop stoparea acţiunilor de cruzime la care sunt supuşi oamenii şi animalele) au postat acest clip în care o parte dintre animale ajung în habitatul lor natural.
Pentru cimpanzeii mai în vârstă, care au fost prinţi în sălbăticie, au trecut decenii de când nu s-au mai bucurat de viaţa din exteriorul cuştilor. pentru cei tineri, care au fost născuţi în captivitate, a fost pentru prima dată când au atins pământul sau când au simţit îmbrăţişarea unui semăn de-al lor.
Sursa: Teke Part

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu