joi, 31 ianuarie 2013

A fost dezvăluită cea mai sofisticată dronă-spion, care poate vedea orice om de la 5 km deasupra solului (VIDEO)

29.01.2013 |
5 Comentarii
Sunteţi curioşi să aflaţi ce mai „pun la cale” inginerii de la Departamentul de Apărare din Statele Unite? Atunci trebuie să aflaţi despre ARGUS-IS ( Autonomous Real-Time Ground Ubiquitous Surveillance Imaging System), sistemul de supraveghere cu cea mai mare rezoluţie din lume, având 1,8 gigapixeli. Când este montat pe o dronă, el poate surprinde, într-o singură imagine, suprafaţa unui oraş de dimensiuni medii.


De fapt, aflat la o înălţime de 5334 metri, sistemul poate acoperi arii de până la 38,8 kilometri pătraţi şi are capacitatea de a „observa” obiectele de le sol cu dimensiuni mai mari de 15 centimetri. Pe lângă faptul că sistemul transmite imaginile în timp real, ARGUS-IS poate stoca un milion de terabytes de date, pe zi. 
În principiu, sistemul este alcătuit din tehnologia utilizată în cazul telefoanelor mobile. Mai exact, este vorba de 368 de senzori de imagine care se concentrează asupra pământului cu ajutorul unor lentile telescopice ce stabilizează imaginea. Astfel, ARGUS-IS aşează împreună o serie de imagini pentru a supraveghea, în timp real, întinderi mari de teren. 
Nu se ştie dacă, în prezent, ARGUS-IS este implicat în misiuni, această informaţie fiind secretă. Din aceleaşi motive de securitate, cameramanilor de la BBS, care lucrează la seria de documentare „Rise of the Drones”, nu le-a fost permis să filmeze prototipul. 
Sursa: Phys

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu