joi, 6 decembrie 2012

O companie olandeză vrea să construiască un „oraş vertical” înalt de 400 de metri în Jakarta (FOTO)

26.11.2012 |
10 Comentarii
Cel mai nou cartier al capitalei Indoneziei, Jakarta, ar putea fi unul desprins din cărţile SF, dacă autorităţile metropolei vor aproba proiectul elaborat de trei companii internaţionale de design.

Structura propusă de cele trei companii – MVRDV (Rotterdam), Jerde (Los Angeles) şi Arup (Dublin) – va fi un veritabil „oraş vertical” se va ridica la 400 de metri deasupra solului. 
Peruri 88, aşa cum se va intitula construcţia gigantică, va cuprinde de-a lungul celor 88 de etaje spaţii de birouri, magazine, apartamente, hoteluri de lux, spa-uri, parcări, o moschee, un local destinat nunţilor, cinematografe IMAX, un amfiteatru în aer liber şi mai multe parcuri.
Una din marile probleme ale Jakartei este lipsa spaţiului verde. Dacă în 1970 spaţiul verde ocupa o treime din suprafaţa oraşului, astăzi acesta cuprinde pe mai puţin de 10% din suprafaţă. În zona metropolitană a Jakartei trăiesc 28 de milioane de persoane, astfel că dezvoltarea oraşului la dus la eliminarea parcurilor şi a spaţiilor deschise.
Noul proiect intenţionează să remedieze parţial aceste probleme, satisfăcând atât nevoia de spaţii verzi, cât şi solicitările pentru o mai mare densistate a construcţiilor. Toate clădirile din proiect vor avea un parc pe acoperiş, la care se adaugă numeroase grădini, locuri de joacă, piscine şi săli de fitness disponibile locuitorilor şi angajaţilor din clădiri.
„Peruri 88 este Jakarta pe verticală. Proiectul reprezintă un nou mini-oraş mai dens, mai verde, mai social. Este un monument pentru dezvoltarea Jakartei ce se ridică din însuşi materialul din care e format oraşul”, afirmă Winy Maas, co-fondatorul MVRDV, principalul dezvoltator al proiectului.
 
Peruri 88 este doar unul dintre proiectele care au licitat pentru această locaţie, însă o victorie ar transforma „oraşele verticale” din ficţiune în realitate.




Surse: Motherboard, MVRDV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu