marți, 18 decembrie 2012

Noi super recorduri mondiale au fost doborâte într-un festival pentru scufundări (VIDEO)

11.12.2012 |
0 Comentarii
Scufundarea la 203 metri în Dean's Blue Hole (cea mai adâncă gaură albastră sau peşteră subacvatică) nu este tocmai o activitate uşoară pentru orice practicant de scufundare liberă (sport în care nu sunt utilizate aparate pentru respiraţia subacvatică).


Cu toate acestea, luna trecută, în cadrul festivalului Suunto Vertical Blue, 56 de atleţi din 21 de ţări s-au întrecut pentru a ajunge la adâncimi incredibile, bazându-se pe o singură gură de aer. 
De-a lungul a 10 zile, au fost doborâte două recorduri mondiale şi alte 65 naţionale, în timpul a 252 scufundări individuale. În prima zi a copetiţiei, americanca Ashley Futral Chapman a doborât recordul la categoria scufundărilor libere fără a fi ajutată de labele de înot, ajungând la 67 de metri în doar 3 minute şi 15 secunde. 
De asemenea, cel de-al doilea record mondial îi aparţine rusului Alexey Molchanov care a reuşit să ajungă la 126 de metri adâncime în 3 minute şi 46 de secunde, fiind ajutat doar de un monofin (labă de înot în care intră ambele picioare). 
Alte recorduri, naţionale, au fost doborâte de cei din Noua Zeelandă, Franţa, Marea Britanie, Chile, Brazilia, Argentina, Republica Cehă, Spania, Mexic, Israel, Tunisia, Finlanda şi Venezuela.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu