joi, 6 decembrie 2012

Adevăratul pericol legat de 21 decembrie 2012: NASA lansează un avertisment

03.12.2012 |
43 Comentarii
Agenţia spaţială americană a avertizat recent publicul în privinţa unui pericol real legat de zvonurile despre presupusul „sfârşit al lumii” în luna decembrie a acestui an: aceste zvonuri fac un mare rău persoanelor mai sensibile şi în special copiilor şi adolescenţilor predispuşi la depresie.

Ipotezele fanteziste privind cauza aşa-zisei „Apocalipse” din 21 decembrie 2012 se întemeiază pe o interpretare eronată a unui calendar mayaş, care se întrerupe brusc la data menţionată.
Deşi cei mai mulţi consideră totul drept un zvon şi un prilej de amuzament, există şi persoane care iau în serios presupusa ameninţare şi sunt realmente tulburate din această cauză, a explicat David Morrison, astrobiolog la Centrul de Cercetări Ames din cadrul NASA.
În cursul unie conferinţe ţinute miercurea trecută, el a declarat că NASA primeşte un mare număr de mesaje email şi scrisori de la diverse persoane care îşi exprimă teama şi îngrijorarea, iar marea majoritate a acestor persoane sunt copii şi adolescenţi.
Unii dintre aceştia mărturisesc că nu mai pot să mănânce şi să doarmă normal, iar alţii vorbesc chiar despre sinucidere.
Morrison a afirmat că propagarea acestor zvonuri alarmante pe internet pentru a speria oamenii este pur şi simplu diabolică şi, vorbind despre  presupusul sfârşit al lumii, a spus că „în vreme ce pentru unii este o glumă, iar pentru alţii un mister, există şi un număr de oameni care sunt cu adevărat îngrijoraţi.”
NASA a înfiinţat recent, pe website-ul său, o pagină specială destinată informării publicului, pentru combaterea acestor zvonuri care afectează grav starea de spirit a unei părţi a populaţiei şi chiar sănătatea mentală a unor persoane mai sensibile. Pe pagina web respectivă, specialiştii NASA explică de ce lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012.
Zvonurile care au pornit de la interprearea eronată a calendarului mayaş au fost amplificate de discuţiile privind cauza concretă care va determina sfârşitul lumii. Cel mai des se fac referiri la o misterioasă planetă (numită de cei mai mulţi Nibiru), descoperită de sumerieni şi care va izbi Pământul pe 21 decembrie 2012,  distrugând întreaga omenire. La originea acestui zvon ar putea sta lucrările unui autor american de origine azeră, numit Zecharia Sitchin (1920 - 2010), care a scris  în 1976, că ar fi tradus documente sumeriene străvechi care vorbeau despre această planetă. 
Însă această planetă nu există, spun specialiştii NASA. Dacă un corp ceresc de mărimea unei planete s-ar fi apropiat de Pământ în ultimele decenii, astronomii l-ar fi identificat demult, iar astăzi o astfel de planetă ar trebui să fie vizibilă cu ochiul liber; or, nimeni n-a văzut-o.
Alte zvonuri vorbesc despre o „inversare subită a câmpului magnetic terestru” sau despre faptul că Pământul se îndreaptă spre o gaură neagră din centrul galaxiei, care îl va înghiţi. Aceste zvonuri au fost de asemenea discutate şi respinse de specialiştii NASA la conferinţa de miercuri. 
Se mai vorbeşte despre o misterioasă şi funestă aliniere a planetelor, despre furtuni solare de o intensitate nemaivăzută sau despre iminenta cionire cu un meteorit, ca posibile cauze ale pierii lumii. 
Dar toate aceste zvonuri, spun astronomii şi astrofizicienii, nu au absolut nicio bază reală şi nu fac decât să alimenteze spaima oamenilor - cel mai rău efect al „fenomenului 2012”.
Sursa: Mail Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu