sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Superman se poate întoarce acasă, Krypton a fost descoperită de oamenii de ştiinţă

07.11.2012 |
2 Comentarii
Un astrofizician a găsit locaţia reală a planetei fictive de pe care se presupune că era originar Superman.
Neil deGrasse Tyson, director al planetariului din New York şi-a folosit puterile de om al ştiinţei pentru a descoperi locul de unde a venit Superman. Conform calculelor efectuate de Tyson, Krypton se găseşte la 27,1 ani lumină de Pământ, în sudul constelaţiei Corvus. Planeta orbitează steaua pitică roşie LHS 2520, care este mai mică şi mai rece decât Soarele. 
Stelele roşii pot varia în dimensiune, ajungând de la stele pitice până la adevăraţi giganţi. Totuşi, viaţa unui super gigant roşu ar fi prea scurtă pentru a permite vieţii să se formeze. Mai mult, astfel de stele se află la distanţe mult prea mari faţă de Pământ şi deci localizarea lor nu s-ar potrivi cu cea expusă în povestea lui Superman. Prin urmare, Krypton trebuie să fi orbitat o stea roşie pitică, care poate avea o durată mai lungă de viaţă şi care se poate afla mai aproape de Pământ. 
Aşa se face că, punând cap la cap toate informaţiile, Tyson a ales drept locaţie potrivită steaua roşie pitică LHS 2520. 
Cercetarea a fost realizată pentru a servi celei mai noi ediţii a revistei Action Comics Superman #14 în care Superman, în vârstă de 27 de ani, vizitează Planetariul Hayden, din New York, pentru a observa sistemul solar din care provine. 
Sursa: New Scientist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu