joi, 1 noiembrie 2012

Ocolul planetei Marte în 167 secunde (VIDEO)

23.11.2011 |
19 Comentarii
Vehiculul Mars Rover Spirit a petrecut un total de 5 ani, trei luni şi 27 de zile pe Planeta Roşie, într-o misiune de investigare, dar a fost din nefericire prins într-o fisură din solul marţian. Cu toate acestea, lunga călătorie a vehiculului a fost comprimată şi compilată într-un fascinant cadru video compus din circa 3.500 imagini diferite luate cu ajutorul camerei instalate în faţa vehiculului marţian.

Astfel, privitorii au ocazia de a admira cele mai importante momente importalizate ale misiunii spaţiale de pe Marte, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie 2004 - aprilie 2009.
Una dintre cele mai importante descoperiri prin intermediul vehiculului Mars Rover Spirit, a cosntat în detectarea apei pe Marte.
În decursul acestui an, oficialii NASA au declarat "mort" vehiculul marţian, după nenumărate încercări, toate eşuate, de a resuscita aparatul căzut în crevasa din solul marţian. Din acest motiv, pe data de 25 mai 2011, NASA a decis să întrerupă definitiv semnalele primite şi transmise vehiculului avariat.
Când Mars Rover Spirit a amartizat, misiunea sa iniţială era de a rămâne şi a colecta date doar pentru o perioadă de trei luni de zile. Vehiculul a avut de înfruntat condiţiile exterem de aspre de pe Marte, cu întuneric total şi temepraturi de -55 grade Celsius.
Specialiştii americani au în proiect trimiterea pe Marte a unui vehicul mai avansat decât acesta, care să poată oferi pe viitor mai multe informaţii cu privire la particularităţile Planetei Roşii.

Sursa: Buenos Aires Herald

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu