sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Oamenii de ştiinţă din Kazahstan au conceput „elixirul vieţii”

08.11.2012 |
2 Comentarii
Oamenii de ştiinţă din Kazahstan au conceput un „elixir al vieţii”, iar experţii britanici afirmă că acesta ar putea funcţiona.

Cercetătorii de la Universitatea Nazarbayev din Kazahstan au lucrat timp de doi ani la conceperea acestei băuturi pe bază de iaurt. Elixirul a primit numele de „nar”, cuvânt ce înseamnă „hrană” în limba kazahă.
Specialiştii din Kazahstan au început să lucreze la conceperea acestui elixir acum trei ani, la îndrumarea lui Nursultan Nazarbaev, care ocupă funcţia de preşedinte al Kazahstanului din 1990. Acesta le-a ordonat cercetătorilor să descopere un „elixir al vieţii” în 2009, atunci când a fondat universitatea ce-i poartă numele.
Liderul statului din Asia Centrală şi-a arătat interesul pentru nemurire în repetate rânduri. În 2010, un delegat coreean prezent în Parlamentul kazah i-a sugerat preşedintelui să rămână în funcţie până în 2020, iar acesta i-a replicat „Poate, dar dacă-mi oferiţi un elixir al tinereţii şi al energiei – poate aveţi astfel de poţiuni în Coreea. Sunt dispus să rămân în funcţie până în 2020, dar găsiţi-mi un elixir”.
Roger Highfield, director însărcinat cu afacerile externe în cadrul Muzeului de Ştiinţă din Londra, afirmă că „în mod cert, kazahii sunt pe drumul cel bun”. „În ultima vreme oamenii de ştiinţă s-au arătat foarte interesaţi de modificarea microbiomului. Cred că acest lucru se datorează faptului că sistemul digestiv al corpului conţine 100 de trilioane de microbi, un număr de 10 ori mai mare decât cel al celulelor ce formează principalele organe umane. Ultimele cercetări au arătat că acest amestec delicat de microbi are o influenţă mare asupra obezităţii, a diabetului şi chiar asupra atacurilor de cord, astfel că oamenii de ştiinţă încearcă să-l modifice cu ajutorul probioticelor”, a explicat specialistul.
Momentan, elixirul conceput de specialiştii kazahi nu poate fi degustat, nefiind disponibil în comerţ. Existenţa acestuia a fost dezvăluită cu ocazia unei conferinţe ştiinţifice internaţionale desfăşurate la Universitatea Nazarbayev în cursul acestei luni.
Sursa: The Telegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu