sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Ne vom “scula din morti” prin transfuzia cu fluidul rece ca gheata

29.09.2010 |
6 Comentarii
Victimele crimelor violente sau ale accidentelor rutiere ar putea fi “readuse la viata” cu ajutorul unui nou si indraznet tratament. Cercetatorii sustin ca, in scurt timp, medicii chirurgi ar putea castiga timp pretios pentru efectuarea operatiilor prin pomparea unui fluid rece ca gheata in venele pacientilor.

Scaderea subita si semnificativa a temperaturii corporale intarzie decesul organismului uman si impiedica incetarea activitatii cerebrale inaintea stopului cardiac. Cercetatorul Hasan Alam, de la Spitalul General Massachusetts din Boston, pretinde ca procedura ar putea salva pana la 90% dintre pacientii cu rani fatale.

"Intrebuintand aceasta maniera de racire rapida, putem transforma o moarte aproape inevitabila intr-o supravietuire aproape sigura. Este vorba de 90% sanse de supravietuire cu functii cognitive normale, activitati cerebrale normale si functionare normala a organelor. Este solicitant, dar fezabil", a declarat medicul de origine araba.


Profesorul Hasan Alam si-a performat deja, cu succes, tehnica de "animare suspendata" in operatii executate pe sute de porci si
spera sa poata incepe acum testele pe oameni. Interventia chirurgicala implica pomparea unui lichid rece denumit, cu aproximatie, "amplificator plasmatic", ce contine nutrienti si substante chimice de natura sa prezerve organele, in vasele de sange ale pacientului.

In imprejurari normale, oamenii sufera de traume cerebrale daca sunt privati de oxigen timp de cinci minute, moartea totala survening 15 minute mai tarziu. Totusi, racirea corpului incetineste functiile metabolice, reducand astfel nevoia de oxigen. Odata ce operatia de reparare a unei rani este finalizata, pacientul este incalzit treptat, prin infuzarea propriului sange inapoi in corp.

Sursa: Dailymail
Descopera lumea in care traiesti:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu