sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Feriti-va de singuratate ! Aduce Cancerul...

08.12.2009 |
1 Comentarii
Noi evidente, sustinute de studiile unor prestigiosi oameni de stiinte britanici si americani, afirma ca este o legatura evidenta intre cazurile de singuratate si izolare sociala, si accelerarea sau chiar aparitia unor forme agresive de cancer.

Experimentele realizate pe sobolani in cadrul National Academy of Sciences au demonstrat ca sobolanii izolati si obligati sa traiasca o anumita perioada de timp singuri prezentau mai multe tumori decat restul rozatoarelor care traiau la adapostul oferit de multimea si siguranta grupului. Prin urmare, cercetatorii au intuit ca sindromul stresului accentuat de singuratate poate face victime similare si in cazul oamenilor.
"In acesta privinta va marturisesc ca exista un interes crescand in studierea relatiilor care au loc intre mediul inconjurator, emotii si aparitia bolilor. In plus, studiul nostru ofera o privire in profunzimea modalitatilor prin care viata sociala ne afecteaza insasi existenta si starea de sanatate" declara conducatorul studiului, profesorul Gretchen Hermes din cadrul Universitatii Yale. Descoperirea nu face decat sa confirme oficial relatarile medicilor care, de-a lungul timpului, au observat ca pacientii suferinzi de cancer care sunt depresati si izolati, tind sa isi reduca toate sansele de supravietuire.


Sursa : BBCNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu