duminică, 11 noiembrie 2012

Care este secretul celui mai bătrân bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 110 ani? „Faptul că sunt leneş”

06.11.2012 |
2 Comentarii
Cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie a împlinit 110 ani. Reginald Dean, născut în Tunstall pe 4 noiembrie 1902, afirmă că secretul longevităţii sale este faptul că este leneş, însă familia sa crede că secretul constă într-o poţiune pe care a băut-o în India.

Întrebat cum se simte la vârsta de 110 ani, Dean a răspuns „cu un an mai în vârstă decât atunci când aveam 109”. „A fost un an greu, dar mă simt mult mai bine acum”, a adăugat fostul preot.
Dean trăieşte în Derbyshire din 1947, iar de-a lungul vieţii sale a fost martorul a două războaie mondiale şi a 24 de premieri britanici.
Dean a fost preot în armata britanică în cel de-al Doilea Război Mondial, fiind staţionat în Burma, continuând să slujească în biserică până la pensionare, la vârsta de 80 de ani. De asemenea, Dean a fost învăţător timp de 10 ani, fiind căsătorit de 3 ori de-a lungul vieţii.
Fiul său, Christopher, spune că familia crede că nu lenea este secretul longevităţii lui Reg. „Când era în India, înainte de Primul Război Mondial, a băut un elixir oferit de un localnic. Ajutase pe cineva din sat şi tipul ăsta i-a spus «Bea asta şi o să trăieşti cel puţin 100 de ani». Şi el era mai naiv şi a băut licoarea aceea tulbure, şi iată-l acum aici”, a relatat Christopher.
Dean a devenit cel mai vârstnic bărbat din Marea Britanie după ce în iunie 2010 a murit Stanley Lucas, în vârstă de 110 ani.
Deţinătorul recordului mondial pentru longevitate masculină este Jiroemon Kimura, un japonez în vârstă de 115 ani.
Sursa: BBC News
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu