vineri, 19 octombrie 2012

Virusul „răcelii” ar putea fi utilizat pentru distrugerea cancerului

19.10.2012 |
0 Comentarii
Deşi oamenii de ştiinţă nu au descoperit, încă, o metodă prin care să distrugă virusul răcelii, ei spun că acesta ne-ar putea ajuta la eliminarea tumorilor canceroase.

Conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Salk, răceala obişnuită are capacitatea de a împiedica celulele să se distrugă atunci când sunt infectate cu un virus, determinându-le să se împrăştie prin corp şi să genereze simptome fizice neplăcute. Acum, specialiştii au descoperit cum să dezactiveze proteina  E4-ORF3, responsabilă pentru prevenirea mecanismului auto-distrcutiv al celulelor. O parte a procesului E4-ORF3 implică şi dezactivarea proteinei p53 care este implicată în suprimarea tumorilor canceroase. 
Mai departe, oamenii de ştiinţă doresc să găsească o modalitate prin care să poată modifica virusul astfel încât să distrugă doar celulele a căror proteină p53 a fost inhibată.
Descoperirile celor de la Institutul Salk au putea ajuta la dezvoltarea unor molecule mici capabile să distrugă tumorile prin afectarea componentelor celulare complexe care le permit celulelor canceroase să crească şi să se răspândească. 
De asemenea, înţelegerea modului în care virusurile distrug celulele sănătoase, i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să dezvolte virusuri ce pot distruge tumorile.Deoarece ele se pot reproduce doar în celule ale căror proteine p53 au fost suprimate, astfel de virusuri ar distruge numai celulele canceroase. 
Sursa: Gizmodo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu