luni, 22 octombrie 2012

Ultima călătorie a navetei spaţiale Endeavour (VIDEO)

22.10.2012 |
0 Comentarii
După 25 de misiuni în spaţiu, începând cu anul 1992 şi până în 2011, Endeavour iese la pensie... şi începe o viaţă nouă. Un spectaculos montaj de imagini în tehnica time-lapse documentează ultima ei călătorie, prin oraşul Los Angeles, până la Centrul de Ştiinţe din California, unde va deveni un exponat permanent.

Filmul, numit Misiunea 26, a fost realizat cu ajutorul unei echipe de fotografi şi operatori de film, condusă de Matthew Givot, care a urmărit timp de 4 zile naveta, în drumul ei spre Centrul de Ştiinţe.
Deşi era vorba doar de un drum pe şosea, şi nu de un voiaj în spaţiu, această ultimă călătorie a navetei a pus multe probleme tehnice şi de organizare, din cauza mărimii obiectului transportat. Pe o distanţă de cca. 20 km, Endeavour a călătorit lent, cu viteză constantă, sub atenta supraveghere a tehnicienilor, care au luat toate măsurile pentru a se asigura că naveta nu loveşte cabluri electrice sau copaci.
Mii de persoane au ieşit în stradă pentru a vedea vehiculul spaţial, una dintre cele mai complexe maşinării construite vreodată.
Endeavour a început să opereze în 1992 şi, până în 2011, a executat 25 de misiuni, ajutând la construirea Staţiei Spaţiale Internaţionale şi transportând echipamente ştiinţifice şi membri ai echipajului acesteia.
Sursa: Wired
Video: Givot/Vimeo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu