miercuri, 17 octombrie 2012

Ultima aparare impotriva braconajului: otravirea coarnelor de rinocer

02.08.2010 |
2 Comentarii
Proprietarul unei rezervatii din Africa de Sud planuieste sa injecteze in coarnele rinocerilor o substanta toxica, facandu-le astfel inutilizabile pentru prepararea leacurilor traditionale.

Intr-o arie protejata din apropiere de Johannesburg, Rhino and Lion Reserve, braconierii au ucis, de la inceputul anului, peste 150 de rinoceri.
Ed Hern, proprietarul rezervatiei, doreste sa incerce, ca o masura radicala de protectie, sa otravirea coarnelor, pentru a descuraja braconajul
Pulberea obtinuta din coarnele acestor animale este considerata, in Asia, drept un puternic afrodisiac; in China exista o mare cerere pentru acest produs, precum si o piata neagra foarte prospera, pe care un astfel de corn se vinde cu aproape 50.000 euro.
In realitate, coarnele sunt alcatuite din keratina (aceeasi substanta din care sunt formate unghiile si parul la oameni), iar presupusul lor efect afrodisiac e doar un mit, sustin oamenii de stiinta.
Braconierii care vaneaza rinoceri (si care s-au orientat spre rezervatii mai mici, particulare, dupa ca parcurile nationale sud-africane mari, precum Kruger, au inasprit masurile de securitate) sunt dotati cu tehnologie avansata, folosind elicoptere si echipament pentru vederea pe timp de noapte.
Desi masura propusa de Ed Hern este privita cu suspiciune de organizatiile de protectie a mediului, proprietarul rezervatiei a anuntat ca va experimenta treptat cu cantitati mici de toxina, animalele fiind sub o atenta supraveghere veterinara.
Sursa: Sky News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu