miercuri, 17 octombrie 2012

Oamenii de ştiinţă au descoperit locul în care a fost asasinat Iulius Cezar

12.10.2012 |
3 Comentarii
Arheologii au descoperit locul din Roma în care a fost asasinat Iulius Cezar în ziua de 15 martie 44 î.Hr.

Mulţumită scrierilor istorice, oamenii de ştiinţă au aflat despre uciderea conducatorului roman de către senatori, însă nu existau dovezi fizice care să ateste acest lucru. 
Acum, o echipă de cercetători de la Consiliul Naţional Spaniol de Cercetare au declarat că au descoperit dovezi care indică exact locul în care a avut loc asasinatul. Specialiştii au descoperit o structură din beton de 3 metri lăţime şi doi metri înălţime care a fost construită de fiul adoptiv şi succesorul lui Cezar, Augustus. După ce a preluat puterea, Augustus a cerut ca această structură să fie realizată exact în locul crimei, astfel încât să condamne uciderea tatălui său. 
 
„Descoperirea confirmă că generalul a fost înjunghiat în Curia din Pompei în timpul unei şedinţe a senatului”, au declarat oamenii de ştiinţă. 
Curia din Pompei a fost un spaţiu închis utilizat des pentru a găzdui întâlnirile senatului, iar acum, rămăşiţele clădirii se găsesc în situl arheologic Torre Argentina din centrul Romei. 
 
Zona în care se află construcţia de piatră comandată de Augustus se potriveşte cu indicaţiile date de istorici referitoare la locul crimei. Totuşi, este imposibil de aflat dacă Cezar a murit chiar în locul în care a avut loc atacul. 
 
„De aici, corpul a fost dus în Forumul Roman pentru a fi venerat. În cele din urmă, rămăşiţele pământeşti ale lui Cezar au fost incinerate. Nu avem date care să indice dacă el a murit pe loc, sau dacă a mai supravieţuit câteva ore”, au explicat oamenii de ştiinţă. 
 
Sursa: AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu